Konferencija-seminaras „Augalinės žaliavos perdirbimo inovacijos: tvarios ateities link“

Renginiai

Konferencija-seminaras „Augalinės žaliavos perdirbimo inovacijos: tvarios ateities link“

Paroda: RINKIS PREKĘ LIETUVIŠKĄ 2024

Data: 2024 spalio 11 d.

Laikas: 11:30-15:00

Vieta: VIP seminarų salė.

„Agro-maisto sektoriaus pasaulinių tendencijų apžvalgoje ir Lietuvos potencialo vertinime, atliktuose 2023 metais, pabrėžiama, kad agro-maisto sektorius turi sparčiau transformuotis tvarių maisto sistemų link. Naujausiais duomenimis agro-maisto sektoriaus neigiamas poveikis aplinkai yra labai didelis: daugiau nei trečdalis išmetamų šiltnamio efektą sukeliančių dujų (ŠESD) kiekio tiek Europoje tiek ir visame pasaulyje siejama su agro-maisto sektoriaus veikla, iš kurių beveik pusė susidaro dėl neefektyvaus maisto atliekų tvarkymo per visą gamybos grandinę. Transformuojant agro-maisto sektorių į tvarias maisto sistemas svarbų vaidmenį atlieka inovacijos ir mokslas. Pokyčių siekimas agro-maisto sektoriuje skatina inovatyvių sprendimų paieškas, inovacijų kūrimą ir jų diegimą į rinką.

Konferencijoje-seminare „Augalinės žaliavos perdirbimo inovacijos: tvarios ateities link“  bus aptariamos augalinių žaliavų perdirbimo technologijų kryptys bei identifikuojamos naujos agro-maisto sektoriaus antrinių maisto žaliavų perdirbimo produktų panaudojimo rinkos. Renginyje Lietuvos mokslininkai pristatys kaip mums jau labai gerai žinomi pomidorai, sausmedžio, gervuogių, aktinidijų uogos ar net grūdai gali būti kur naudingesni nei mes iki šiol žinojome.

Išsami renginio PROGRAMA.