Renginiai
Informacinis renginys „Bioekonomika ir maisto pramonės ateitis. Kaip mes įveiksime iššūkius?“
Paroda: RINKIS PREKĘ LIETUVIŠKĄ 2020
Data: 2020 spalio 10 d.
Laikas: 10.30–16.00 val.
Vieta: Amfiteatras
Asociacija „Nacionalinis maisto ūkio klasteris“, siekdama maisto ūkio technologijų plėtros, didesnio Lietuvos ūkio pramonės konkurencingumo ir inovacinės aplinkos bei skatindama verslumą ir partnerystę, parodoje „Rinkis prekę lietuvišką“ kviečia į informacinį renginį tema „Bioekonomika ir maisto pramonės ateitis. Kaip mes įveiksime iššūkius?“
.
Informacinio renginio organizatorius
.
.
PROGRAMA
(programa atsisiųsti)
10:00 - 10:30
Registracija
Moderatorė – Agnė Vaitkevičienė, Lietuvos biotechnologų asociacijos (LBTA) viceprezidentė ir vykdomoji direktorė
10:30 - 10:40
Atidarymas
Dr. Česlovas Bobinas, asociacijos Nacionalinis maisto ūkio klasteris (NaMŪK) direktorius
10:40 - 11:10
Bioekonomika ir maisto pramonės ateitis
Dr. Inga Matijošytė, LBTA viceprezidentė
11:15 - 12:00
Maisto sistemos misija: puoselėti žmonių sveikatą ir remti aplinkos tvarumą
Eglė Minevičienė, Gyvensenos medicinos asociacijos vadovė
12:05 - 13:05
Klasteris. Mokslo ir verslo bendradarbiavimas
Prof. dr. Pranas Viškelis, LAMMC Sodininkystės ir daržininkystės institutas, Lietuvos mokslo akademija (NaMŪK narys)
13:10 - 13:35
Klasteris. Trumposios tiekimo grandinės – trumpesnis kelias iki vartotojo
Nijolė Karpavičienė, UAB „Mėlynė“ direktorė (NaMŪK narys) ir Vaidė Sakalauskienė, UAB „Mėlynė“ projekto vadovė
13:40 - 13:50
Kaip kuriamos inovacijos?
Rūta Gilaitienė, UAB „Rūta“ inovacijų vadovė (NaMŪK narys)
13:50 - 14:00
Aromatiniai žolynai. Kaip pasiryžome?
Milnora Pšibišauskienė, „Aromatiniai žolynai“ įkūrėja (NaMŪK narys)
14:00 - 14:30
Beržų sula. Naujos verslo galimybės
Prof. Vladas Vilimas ir doktorantas Justas Mingaila (NaMŪK narys)
14:30 - 14:40
Tvarios uogininkystės perspektyvos
Audronė Ispiryan, ūkininkė, Lietuvos uogų augintojų, perdirbėjų ir prekybininkų asociacijos vadovė
14:40 - 14:50
Kaip mokslas gali padėti startuoliams?
Paulina Streimikytė, LAMMC doktorantūros studentė, UAB INNOFOODS bendraįkūrėja
14:50 - 15:10
LBTA – maisto sektoriaus vieta ateities biotechnologijų raidoje
Agnė Vaitkevičienė, LBTA viceprezidentė ir vykdomoji direktorė
15:10 - 15:30
Panelinė diskusija
Moderuoja dr. Agnė Vaitkevičienė. Dalyviai: Paulina Streimikytė, prof. Pranas Viškelis, dr. Inga Matijošytė